Promienniki podczerwieni – ciepło i nastrojowo w ogródku restauracyjnym
Chyba nie ma na świecie osoby, a przynajmniej w krajach o umiarkowanej strefie klimatycznej, która nie marzy w chłodniejsze dni o kawie w ogródku letnim swojej ulubionej restauracji. Tymczasem w Polsce jedynie latem możemy liczyć na upragnione ciepłe chwile, pozwalające zjeść posiłek czy spotkać się ze znajomymi na zewnątrz lokalu. Jeżeli jesteś właścicielem gastronomii z ogródkiem piwnym, to z pewnością zauważyłeś o ile wzrastają obroty w ciepłe dni, w związku z uwielbieniem gości do jedzenia i picia na zewnątrz. Czy zatem przez większość roku pozostaje ci marzenie o ciepłym i długim lecie, a tym samym większym dochodzie? Na szczęście już nie! Promienniki podczerwieni pomogą ci otworzyć ogródek dla twoich klientów na długo przed innymi i czerpać z niego zysk jeszcze sporo po zakończeniu lata, a być może nawet przez cały rok. Poznaj zalety tego niezwykłego systemu grzewczego, o którym możesz przeczytać również na stronie: https://promienniki.sklep.pl/.
Spis treści
Ekonomia przede wszystkim
Promienniki, dzięki specjalnym karbonowym systemom grzewczym, emitują szybkie promieniowanie podczerwone fali o średniej długości, zapewniając najlepszą wydajność spośród wszystkich systemów grzewczych na podczerwień. Odpowiedni montaż pozwoli zaoszczędzić nawet do 30% energii w twoim ogródku! Grzałki zainstalowane w promiennikach rozgrzewają się do bardzo wysokiej temperatury i emitują promieniowanie podczerwone, które stykając się z powierzchnią ciała czy przedmiotu, wytwarza energię cieplną. Następnie obiekty te, oddają ciepło i ogrzewają powietrze. W przeciwieństwie do innych sposobów ogrzewania, nie następuje więc strata energii.
Natychmiastowy efekt grzewczy gwarantowany
Twoi goście odczują ciepło emitowane przez promienniki już po kilku sekundach od uruchomienia ich. Przy czym nie ma obawy, że coś będzie dmuchało im w oczy czy talerz, albo paliło im skórę. Promienniki dają delikatny, niezwykle przyjemny efekt, bardzo podobny do ogrzewania przez wiosenne słońce. Promienie nie wnikają w głębokie warstwy skór i są całkowicie bezpieczne dla zdrowia.
Stworzą nastrojowe światło
Promienniki na podczerwień wytwarzają ciepłe, przyjemne światło, które stanie się dodatkowym atutem w ogródku twojej restauracji. Nie ma obawy, jak w przypadku promienników halogenowych i kwarcowych, że będą oślepiać agresywnym czerwonym blaskiem, którego nijak nie da się zamaskować. Jeżeli twój lokal posiada nastrojowe oświetlenie, to promienniki podczerwieni na zewnątrz idealnie je uzupełnią.
Ozdobią ogródek twojej restauracji
Urządzenia te wykonane są z najlepszych komponentów, gwarantujących długotrwałe i bezawaryjne użytkowanie. Nadto, są zaprojektowane przez doskonałych designerów, którzy nadali im elegancki, efektowny wygląd. Taki gadżet zdecydowanie podniesie standard twojego lokalu.
Są proste w obsłudze
Nie musisz włączać każdego z promienników wchodząc na drabinę i rozpraszając swoich gości. Wystarczy, że naciśniesz odpowiedni przycisk na pilocie. Poza tym, promienniki można zintegrować z systemami BMS.
Dbasz o środowisko naturalne
Promienniki podczerwieni nie produkują spalin, dymu, ani innych niepożądanych dla środowiska naturalnego i twoich gości skutków. Nadto, twoi klienci nie będą mieli okazji zaobserwować negatywnych zjawisk występujących przy innych systemach grzewczych, takich jak latający kurz czy kapanie wody. Przytoczone cechy wskazują, że promienniki są dla gastronomii nowoczesnym, bardzo ekonomicznym sposobem ogrzewania dodatkowych powierzchni. Warto byś potraktował to jako inwestycję, która sprawi, że spragnieni lata klienci będą twoimi stałymi gośćmi – w końcu u nikogo w restauracji, nie będzie tak klimatycznego, przytulnego ogródka.