AGD DOM Z PRZYSZŁOŚCIĄ ekologia i oszczędność w domu Małe AGD zdrowy dom

Philipiak – nowoczesność, zdrowie i tradycja w kuchni

nowoczesna pani domu
źródło:pinterest

Nowoczesna kuchnia to nie tylko AGD. Podobnie jak nowoczesny salon to nie tylko telewizor i kino domowe. Liczą się szczegóły, które z czasem mogą przerodzić się w główną atrakcję i element, z którego będziecie korzystać najczęściej. W kuchni dzieje się tak z akcesoriami do gotowania. Design, nowoczesność i styl wkraczają w sferę codzienności, która coraz częściej zaczyna być celebrowana.

 

Tradycja i nowoczesna technologia – kuchnia według Philipiak

naczynia Philipiak

Naczynia do gotowania to nie przeżytek, co pokazuje znana polska marka Philipiak. Mogliście o niej słyszeć w kontekście profesjonalnej kuchni oraz prowadzenia restauracji. Ta marka specjalizuje się głównie w sprzedaży swoich produktów dla profesjonalnej gastronomii. Od pewnego czasu oferuje wersję klasyczną naczyń, Click clack oraz iDisegno, klientom indywidualnym.

Charakterystyczną cechą zestawów naczyń tej marki jest możliwość gotowania bez wody, tłuszczów czy soli. Powłoka naczyń i patelni jest skonstruowana tak, by nie reagować z jedzeniem oraz działać niemalże jak sterylne narzędzia chirurga – potrawy nie wchodzą w reakcje chemiczne. Wszystko to sprawia, że naczynia z tego segmentu określane są jako „wieczne” – jedynym czynnikiem mogącym je zniszczyć jest ciężkie uszkodzenie fizyczne. Stal szlachetna, satynowana powłoka wewnętrzna naczyń, profilowane krawędzie, dno z powłoką akutermiczną i termometr w uchwytach naczyń to rozwiązania, które z kuchni potrafią uczynić laboratorium zdrowego i dobrego smaku.

Firma Philipiak dołożyła wszelkich starań by naczynia utrzymywały ciepło wewnętrzne jak najdłużej, stając się tym samym ogromną konkurencją dla innych marek z tego segmentu. Dlatego właśnie najlepsze polskie restauracje wolą korzystać z wysokiej jakości wyrobów rodzimej marki niż zagranicznych. Naczynia Philipiak coraz częściej można również spotkać w polskich domach, w których ceni się dobrą kuchnię, naturalny smak potraw i zdrowy styl życia.

Jesteście w stanie uwierzyć, że ziemniaki i warzywa można ugotować w trzech łyżkach wody? Otóż można… i mam wrażenie, że dopiero teraz, dzięki Philipiakowi, odkryłam prawdziwy ich smak.  Niezwykle efektowne, a przede wszystkim ekonomiczne są kombinacje gotowania w systemie wieżowym. Dzięki takiemu rozwiązaniu można gotować wiele potraw jednocześnie, oszczędzając gaz lub prąd oraz oczywiście czas. Wystarczy ustawić kolejno na sobie naczynia, pamiętając o tym, aby potrawę, która gotuje się na dłużej umieścić na dole wieży.

Inteligentne rozwiązania technologiczne wkraczają do kuchni – niezawodne w przeciwieństwie do elektroniki, nowoczesne i tradycyjne zarazem, pełne klasy i stylu, energooszczędne, ekologiczne. Czy można dodać coś jeszcze? Przekonajcie się sami, jak smakują przygotowane w nich posiłki, a zobaczycie, że dzięki zdrowemu gotowaniu w naczyniach Philipiak odkryjecie zupełnie nowy smak znanych potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.